Ga direct naar inhoud

iBand+

De kwaliteit van je slaap verbeteren? iBand+ is de oplossing. Dit is een hoofdband met health tracking sensoren, die jou als slaper de juiste inzichten geeft en door zelflerende software verbeteringen doorvoert. Bij Unlock ontwikkelde we de native app die via Bluetooth gekoppeld is aan de iBand+ en alle metingen voor de gebruiker zichtbaar maakt.

Beter slapen met iBand+

Slaap je al tijden slecht, dan weet je maar al te goed hoeveel effect dit heeft op je dagelijkse functioneren. Hoewel je misschien wel weet waar je op moet letten, lijk je zelf geen maar invloed te hebben op een betere nachtrust. Of toch wel? Met iBand+ krijg je zelf meer controle over een goede slaap doordat je hersenactiviteit wordt gemeten. Hoe cool is dat!

EEG-technologie: je hersenactiviteit meten

De ambitie van iBand+ is om slaapkwaliteit te verbeteren met EEG-technologie, oftewel: het meten van hersenactiviteit. Dit wordt beïnvloed door veel verschillende factoren, zoals leeftijd, de hoeveelheid recente slaap of waakzaamheid en stress. Maar de hersenactiviteit bepaalt ook onze slaapfasen, die weer van belang zijn voor een goede nachtrust. De iBand+ is een draadloos bluetooth EEG-hoofdband met health tracking sensoren. Die sensoren meten tijdens je slaap onder andere je hartslag, lichaamstemperatuur en lichaamsbeweging.

Slaap makkelijker, slaap beter

Door bluetooth connectivity is de hoofdband verbonden met de native app die we bij Unlock ontwikkeld hebben. De app geeft je als gebruiker inzicht in hoe je slaapt. Met artificial intelligence (AI) software worden verbeteringen gesignaleerd en doorgevoerd. Bijvoorbeeld door het soort muziek en het volume aan te passen aan je slaapfasen. De app zorgt via slaapmeditatie dat je beter in slaap valt en op een natuurlijke manier weer wakker wordt, dankzij gesimuleerde audiovisuele signalen. Dit bevordert je nachtrust aanzienlijk, wat veel voordelen heeft voor je gezondheid. Kortom, een must-have voor slechte slapers!

Unlock mobile partner iBand+

De makers van iBand+ gingen op zoek naar een mobile partner. Zelf waren ze toen al bezig met het ontwikkelen van de hardware, waarmee het slaapritme vastgelegd kon worden. iBand+ heeft onder andere bij Indiegogo en Kickstarter een mooi bedrag opgehaald, om deze technische innovatie te realiseren. Ze vonden in Unlock de gewenste  tech-sparringpartner.

iBand+ app met bluetooth koppeling

We hebben ervoor gezorgd dat alle gegevens die de iBand+ meet, in de app worden omgezet in overzichtelijke grafieken. Deze communicatie gebeurt via een bluetooth-koppeling. Projecten met bluetooth-koppelingen zijn altijd uitdagend om te doen. En dit project zeker, omdat het hier om een wearable gaat. Batterijverbruik speelt dan een belangrijke rol. We wilden natuurlijk voorkomen dat een gebruiker de iBand+ elke nacht weer moet opladen. Daarom hebben we goed gekeken hoe we zo efficiënt mogelijk met de bluetoothverbindingen om konden gaan. 

Ons team heeft ook, om apparaten goed met elkaar te laten communiceren via bluetooth, een eigen communicatieprotocol opgezet. Je hebt binnen bluetooth standaard communicatieprofielen (GATT) om standaard metingen mee uit te lezen. Zoals een 'heart rate' voor hartslagmeters en ‘weight' standaarden bij weegschalen. Maar voor iBand+ voldeden de standaarden niet. We hebben een eigen communicatieprotocol opgezet, zodat alle apparaten wisten hoe ze gegevens met elkaar konden uitwisselen.

Resultaat

De iBand+ app geeft gebruikers de beste ervaring, door persoonlijke inzichten:

/ Inzicht in hoe je slaapt

Je slaapzijden, slaaptrends en dagelijkse slaap statistieken zijn terug te zien in eenvoudig te interpreteren grafieken.  

/ Inzicht in je hersenactiviteit

Je ziet de hersengolven die tijdens je slaapmeditatie gemeten worden realtime terug in de app.

/ Eenvoudige persoonlijke instellingen

Je stelt zelf eenvoudig je iBand+ in voor lucide dromen, slaapverbetering en slimme alarmtoepassingen. Simpel, door aanraking van de pictogrammen.

Meer weten over bluetooth connectivity?

Heb je een uitdaging voor jouw organisatie of wil je gewoon eens sparren? Neem contact op!


 • Samen met jou ontwikkelen we de beste mobiele apps. Al meer dan 16 jaar creëren we innovatieve apps voor smartphones, wearables, auto's. En daar worden wij blij van. Benieuwd naar ons werk?
 • Bekijk onze cases
 • Dutch Digital Agencies
 • Kom langs op ons HQ voor een kop koffie.
 • Reduitlaan 29, 4814DC Breda
 • (076) 204 3212
  info@unlockagency.nl
 • Onze locaties
 • Breda (HQ) Reduitlaan 29, 4814 DC
  Eindhoven - Torenallee 3, 5617 BA
  Rotterdam - Hofplein 19, 3032 AC
Locatie